login
Osastot >>
KUHMALAHDEN VPK:N HÄLYTYSOSASTO

Kuhmalahden VPK:lla on palokuntasopimuksessa tarkoitettujen sammutus- ja pelastustehtävien hoitamista varten hälytysosasto. Hälytysosaston toiminnassa on tällä hetkellä 14 miestä ja 1 nainen. Hälytysosaston jäsenen velvollisuutena on osallistua säännöllisesti koulutussuunnitelman mukaiseen koulutukseen. Toimintaan pääsee mukaan 18 vuotta täyttänyt terve, normaalin fyysisen kunnon omaava henkilö.

Kuhmalahden VPK:n koulutus järjestetään pääsääntöisesti VPK:n päällikön laatiman, palopäällikön hyväksymän, koulutussuunnitelman mukaisesti. Koulutukset painottuvat suurelta osin sammutusmiehen perustaitojen sekä palokunnan yksikön käyttämien selvitysten harjoitteluun ja näiden pohjalta järjestettyihin tilanneharjoituksiin.

image

Koulutukset on pidetty pääsääntöisesti VPK:n ”sisäisesti”. Toisinaan on osallistuttu muiden palokuntien järjestämiin harjoituksiin tai palokunnille järjestettyihin yhteisharjoituksiin. Koulutuksia v. 2017 pidetään jokaisen viikon maanantaina klo 18 alkaen (poikkeuksena arkipyhät, jolloin koulutukset pidetään tiistaina).

Kuhmalahden VPK:lla on keskimäärin noin 30 - 40 hälytystä vuodessa. Hälytyksille lähdetään sopimuksen mukaisesti 10 minuutin sisällä minimissään 1+3 vahvuudella. Hälytystoimintaan voi osallistua suoritettuaan sammutustyökurssin.