login
Yhteystiedot

Teiskon Vapaaehtoinen Palokunta r.y.
Taavankuja 1
34240 KÄMMENNIEMI
» Kartta

Palokunnan Päällikkö
Toni Tahvanainen
puh: +35840 5896 737
email: paallikko(at)teiskonvpk.fi

Palokunnan Puheenjohtaja
Markus Paavola
puh: +35840 8286 328
email: puheenjohtaja(at)teiskonvpk.fi

Nuoriso-osaston Päällikkö

Antti Mononen
puh: +35844 5374 930
email: nuoriso(at)teiskonvpk.fi

Hälytysosasto
Hälytysosasto vastaa sopimuksessa velvoitettujen hälytystehtävien hoitamisesta, vuosittain hälytyksiä on noin 100. Pääsääntöisenä toiminta alueena on Pohjois-Tampere, pinta-alaltaan n.400 km2, sisältäen vesistö-, taajama-, metsä- ja haja-asutusalueita.

Harjoittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista taitojen ylläpitämiseksi. Hälytysosasto järjestyy asemalle harjoituksiin syys- ja kevätkaudella maanantaisin klo 18. Vuosittain n 35 harjoituksella ylläpidetään kursseilla opittuja palomiestaitoja, sekä harjoitellaan erilaisia hälytystilanteita. Harjoituskauden ulkopuolella suoritetaan kaluston viikkotarkastuksia.

Hälytysosastoon voi liittyä normaalikuntoinen mies tai nainen, joka on vähintään 18-vuotias. Palokunnassa uusi jäsen haastatellaan ja hänelle järjestetään perehdyttäminen toimintaan. Hän on tällöin sammutusmiesharjoittelijana palokunnassa. Riittävän perehdyttämisen jälkeen harjoittelija osallistuu sammutustyökurssille, mikä on sopimuspalokuntatoiminnan peruskurssi. Kurssin käytyään harjoittelija nimetään nuoremmaksi sammutusmieheksi.

Sammutustyökurssin jälkeen avautuu mahdollisuus osallistua muille kursseille. Näitä ovat pelastustyö-, ensiapu-, savusukellus-, öljyvahingontorjunta -, pintapelastus- ja vaarallisten aineiden kurssi. Käytyään sammutustyö- ja savusukelluskurssit henkilö nimetään sammutusmieheksi.

Vanhemman sammutusmiehen arvoon vaaditaan lisäksi ensiapukurssi ja pelastustyökurssi sekä yksi seuraavista: ensivastekurssi(ensiapukurssin jälkeen), vaarallisten aineiden kurssi, pintapelastuskurssi tai öljyvahingontorjuntakurssi.

Riittävän palokuntakokemuksen jälkeen on mahdollista hakea yksikönjohtajakurssille, joka valmentaa pelastusyksikön johtajana toimimiseen.

Hälytystehtäviin osallistuakseen hälytysosaston jäsenen tulee olla täysi-ikäinen, sammutustyökurssin käynyt ja osallistua vähintään 15 hälytysosaston harjoitukseen vuodessa.